איך יכול עסק קטן להרוויח מעיר חכמה?
כמעט שני שליש מאוכלוסיית העולם צפויים לחיות עד שנת 2050 באזורים עירוניים. הערים לא רק הולכות וגדלות, הן גם נעשות יותר ויותר חכמות הודות לשילוב בין טכנולוגיית תקשורת דיגיטלית ליוזמות עסקיות עם חשיבה עתידית.
מהי עיר חכמה?
עיר חכמה משפרת את חיי אזרחיה על ידי שימוש בטכנולוגיה העדכנית ביותר, המסייעת לפרנסי העיר לייעל היבטים הקשורים לתכנון ערים, שירותים ועסקים חדשניים. אוויר נקי יותר, תנועה קלה יותר, נגישות, הפחתת הפשיעה, ניהול פסולת יעיל ואפילו אמצעים חדשניים לניקיון מקלטים, הם רק חלק קטן מהפתרונות הפוטנציאליים שניתן לצפות מעיר דיגיטלית.
העדיפויות של עיר חכמה
פיתוח עיר חכמה מציע מגוון רחב של הזדמנויות עם אתגרים בצידן, והפעם נתמקד בארבעה עמודי התווך עליהם עומדת מערכת העיר החכמה: נגישות, ניידות, קיימות ושיתוף פעולה.
- נגישות לאנשים עם מוגבלויות
אי אפשר להחשיב התקדמות עירונית שלא מתוכננת כך שתוכל להכיל את כל תושבי העיר, גם תושבים עם מוגבלויות.
בין אם מדובר בשירותי בריאות, בתכנון לקראת אסונות, באבטחה או בפיתוח עסקים ותעסוקה – הרווחה החברתית-כלכלית של העיר תלויה באופן די מובהק באנשים שייכללו או לא ייכללו בהזדמנויות ובשירותים המשפרים את חיי התושבים.
טכנולוגיות גישור יעילות עם הכלה חברתית מספקות שירותים טובים ונגישים יותר לכולם כמו גם פרויקטים עסקיים רווחיים יותר.
- ניידות תחבורתית
ערים זקוקות לזרימה חלקה של אנשים, סחורות ושירותים. ללא הניידות שמספקת מערכת תחבורה גמישה, אף עיר לא תוכל לתפקד במלואה.
ניטור בזמן אמת של תנועות כלי הרכב ושימוש בחיישנים העוקבים אחר התחבורה הציבורית, יכולים לסייע למנהלי ערים חכמות להבין טוב יותר מדוע אזרחים משתמשים בתשתיות התחבורה של העיר, וכיצד. זה יכול לתרום להמשך פיתוח מודלים ורשתות תחבורה דינמיות שיהיו רווחיים לעסקים, נוחים למשתמשים ויעילים לניהול העיר.
- קיימות
הטרנספורמציה הדיגיטלית של ערים כרוכה בתהליך למציאת פתרונות בני קיימא לסיכונים ולאתגרים סביבתיים מתמשכים, הנובעים הן משינויי אקלים והן מהליך עיור מהיר.
ביג דאטה, האינטרנט של הדברים (IoT) וחיישנים חכמים, יעזרו להפחתת פליטות החממה, למניעת דלדול המשאבים, להקמת מערכות חכמות לניהול פסולת ולהוזלת עלויות האנרגיה בערי העתיד. הם גם יעזרו לנהל באופן יעיל יותר את הצריכה והשימור של האנרגיה.
- שיתוף פעולה
שימוש בטכנולוגיה לעידוד שיתוף הפעולה ושיתוף הידע בין אזרחים, ממשלות ועסקים, מציע אסטרטגייה חיונית שצריכה להיות מנת חלקה של כל עיר חכמה.
על ידי חיבור מיידי בין בעלי עניין בעיר לבין פתרונות ושירותים מונעי-דאטה בזמן אמת, טכנולוגיות דיגיטליות כמו המדיה החברתית, פורטלים אינטרנטיים או אפליקציות של עיר חכמה, יוכלו לטפח חדשנות עסקית ולשפר משמעותית את איכות החיים הכוללת של חיים בעיר המלווים בניהול חכם יותר.
צעדים שיעזרו לעסק קטן או גדול להצליח בעיר חכמה
- לאמץ טרנספורמציה דיגיטלית.
- לאמץ תקשורת של 5G.
- להתכונן לאינטרנט של הדברים.
- להגביר את אבטחת הסייבר.
- להתכונן לשינויי ערך בתעשייה.
- לשקול את תרומת העסק ל-4 עמודי התווך של העיר החכמה.
הכתבה בשיתוף המבריקן חברת ניקיון בחיפה>> https://www.amavrikan.co.il/