רחובות דיגיטל

איך לבחור הרצאות למנהלים

בחירת הרצאות למנהלים יכולה להיות החלטה אסטרטגית שמטרתה לשפר מיומנויות מנהיגות, חוש עסקי ופיתוח מקצועי. במאמר הקרוב נביא כמה שיקולים מרכזיים שיעזרו לבחור הרצאות משפיעות ורלוונטיות למנהלים.

 

  1. יעדי למידה

– לקבוע את המטרות הספציפיות ואת תוצרי הלמידה שרוצים להשיג באמצעות ההרצאות למנהלים. בין אם מדובר בשיפור כישורי מנהיגות, שיפור תקשורת, טיפוח עבודת צוות או פיתוח חשיבה אסטרטגית, הבהרת יעדי למידה תנחה את תהליך הבחירה.

 

  1. רלוונטיות לתפקידים ניהוליים

– לבחור הרצאות הרלוונטיות ישירות לתפקידים הניהוליים ולאחריות של קהל היעד. לחפש נושאים כגון פיתוח מנהיגות, קבלת החלטות, פתרון קונפליקטים, ניהול זמן, הערכת ביצועים וניהול שינויים המתיישרים עם פונקציות ניהוליות.

 

  1. תוכן מותאם

– לבחור הרצאות המתמקדות בנושאים ספציפיות, אתגרים ושיטות עבודה מומלצות הרלוונטיות לתחום העבודה של המנהלים. תובנות ספציפיות לתעשייה יכולות לספק ידע ואסטרטגיות יקרי ערך המתאימים ישירות לתפקידיהם.

 

  1. מומחיות 

– לבחור בהרצאות המועברות על ידי דוברים, מומחים או מובילי מחשבה בעלי מוניטין וידע בתחום הניהול והמנהיגות. לחפש מרצים עם רקורד חזק, ניסיון רלוונטי ומומחיות שיכולים להציע תובנות יקרות ערך ועצות מעשיות.

 

  1. פורמט אינטראקטיבי ומרתק

– ללכת להרצאות שהן אינטראקטיביות, מרתקות ומעודדות השתתפות פעילה. לבדוק פורמטים כגון סדנאות, סיפורים שהיו, סימולציות, דיונים קבוצתיים ומפגשי שאלות ותשובות כדי לעודד מעורבות של המנהלים ולשפר את תוצאות הלמידה.

 

  1. נושאים ונקודות מבט מגוונות

– יש מגוון רחב של נושאים ונקודות מבט כדי לספק למנהלים הבנה מעמיקה של עקרונות ושיטות ניהול. כלול הרצאות על סגנונות מנהיגות, אינטליגנציה רגשית, דינמיקה צוותית, חדשנות, תכנון אסטרטגי ותחומים רלוונטיים אחרים.

 

  1. פיתוח אישי ומקצועי

– ללכת הרצאות שלא רק מתמקדות במיומנויות מקצועיות אלא גם עוסקות בהיבטי התפתחות אישית כמו מודעות עצמית, חוסן, מיינדפולנס ואיזון בין עבודה לחיים. לגרום לצמיחה של המנהלים יכולה להוביל לשיפור הביצועים שלהם.

 

  1. התאמה אישית 

– לבדוק התאמה אישית של הרצאות כדי לתת מענה לצרכים, אתגרים או הזדמנויות ספציפיים העומדים בפני המנהלים בארגון. להתאים את נושא ההרצאה כך שתתאים ליעדים וסדרי עדיפויות ארגוניים יכולה להפוך את ההרצאות למשפיעות ורלוונטיות יותר.

 

  1. למידה מתמשכת

– להציע שילוב של הרצאות חד פעמיות והזדמנויות למידה מתמשכות, כגון סדנאות, סמינרים מקוונים, קורסים מקוונים וכנסים, כדי לתמוך בצמיחה ופיתוח מתמשכים למנהלים. עידוד התרבות של למידה לאורך החיים יכול לטפח כוח עבודה ניהולי דינמי ומסתגל.

 

בסופו של דבר, על ידי התחשבות בגורמים אלה והתאמת מבחר ההרצאות כדי לענות על הצרכים והיעדים הספציפיים של מנהלים, אפשר לספק הזדמנויות למידה יקרות ערך המשפרות את הכישורים, הידע והיעילות שלהם בהובלת צוותים והנעת הצלחה ארגונית. שיתוף פעולה עם מומחים, מינוף תובנות תעשייה והתמקדות בצמיחה מקצועית ואישית כאחד יכולים לתרום לתוכנית פיתוח ניהולית מקיפה ומשפיעה באמצעות הרצאות.

 נכתב על ידי היועץ העסקי אריאל פינטו, למידע נוסף כנסו לאתר – https://apbc.co.il/

תמונה של מאור בן יעקב

מאור בן יעקב

מייסד הפורטל, יזם, ומומחה לשיווק דיגיטלי לעסקים, כותב הבלוג.

עוד מאמרים בנושא: